آدمها معمولا از بعضی از ویژگیهای خودشان راضی نیستند، این قضیه منجر به مبارزه با خود میشود. شاید یکی از سختترین مبارزه ها همین مبارزه باشد. به محض برطرف شدن یک مشکل، چشممان به مشکل بعدی باز میشود و این چرخه ادامه پیدا میکند.
ما با خودمان مبارزه میکنیم تا مهارتهایمان را افزایش دهیم و با افزایش مهارتها به سراغ مهارتهای جدید میرویم. اما مرز این مبارزه کجاست؟
تا کجا باید این مبارزه را ادامه بدهیم؟
باور عمومی مردم بر این است که باید از محیط امنتان خارج شوید تا بتوانید معجزه کنید! این جمله واقعا بیمعنی است! اگر سعی کنیم از محیط امنمان خارج بشویم، جواب نمیدهد. اگر بخواهیم بیخیال همه چیز بشویم و به خودمان سخت نگیریم باز هم جواب نمیدهد. ما به یک توازن بین مبارزه و راحتی نیاز داریم و این یک کار فوق العاده سخت است.
انجام کارهای چالش برانگیز به مهارت نیاز دارد. هر چقدر کاری چالش برانگیزتر باشد به مهارت بیشتری نیز نیاز دارد. مشکل جهشهای خیلی بزرگ این است که ما مهارتهای کافی برای غلبه بر چالش آنرا نداریم.
یکی از روان شناسان برجسته بعد از مطالعه ارتباط ملال و مبارزه به این نتیجه رسیده است که ترکیب این دو باعث رشد شخصی می شود:
“ما نمیتوانیم در طولانی مدت از انجام یک کار در یک سطح خاص لذت ببریم. خسته و افسرده میشویم و بعد از آن نیاز به رضایت از خود، ما را به سمت افزایش مهارتهایمان سوق میدهد.”
این موضوع قابل درک است. موافقید؟ به جای برداشتن قدمهای بزرگ، قدمهای کوچک و قابل کنترل بردارید. اما هیچ وقت هم بیخیال پیشرفت نشوید چون دچار ملال میشوید. و وقتی که دچار ملال میشوید، رشدتان متوقف میشود. بیایید برای روشنتر شدن مطلب یک تمرین کوچک انجام دهیم.
کدام یک از عبارتهای زیر وضعیت شما را بهتر توصیف میکند؟
- دچار ملال هستم.
- از بس روی خودم کار کرده ام، خسته شدهام.
- به اندازه کافی بدون اینکه خسته بشوم روی خودم کار میکنم.
- اگر دچار ملال هستید، این کار را انجام دهید:
دلتان را به دریا بزنید و یک کار جدید انجام دهید. چیزهای جدیدی در زندگی کشف کنید. به سراغ یک ورزش جدید بروید. شغلتان را عوض کنید. پروژه های جدید بگیرید. شما به یک چالش نیاز دارید.
- اگر پاسختان گزینه ۲ است، این کار را انجام دهید:
یک قدم به عقب برگردید. رها کنید. نفس بکشید. باید قبول کنید بعضی چیزها خیلی زیاد هستند. چیزها به یک علتی زیاد هستند. علت آن را پیدا کنید. بعد آن مساله را بشناسید تا دوباره در آینده تکرار نشوند. از تجربههای گذشتهتان یاد بگیرید.
- اگر پاسختان گزینه سوم است با همین فرمان ادامه بدهید!
تجربه شما چیست؟ چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟ ما را از نظرات خودتان محروم نکنید.
در صورتی که مطالب برایتان مفید است، ما را به دوستانتان معرفی کنید.